Promocje
Pasta do zębów z fluorem i ksylitolem
Pasta do zębów z fluorem i ksylitolem
10,00 zł 6,90 zł
szt.
Masło orzechowe kremowe
Masło orzechowe kremowe
10,00 zł 6,90 zł
szt.
Masło orzechowe crunchy
Masło orzechowe crunchy
10,00 zł 6,90 zł
szt.
Babuszka Agafia balsam regenerujący
Babuszka Agafia balsam regenerujący
10,00 zł 6,90 zł
szt.
Babuszka Agafia balsam wzmacniający
Babuszka Agafia balsam wzmacniający
10,50 zł 6,90 zł
szt.
Mydło marsylskie 72% Kokos Palma bezzapachowe 600g
Mydło marsylskie 72% Kokos Palma bezzapachowe 600g
34,00 zł 25,00 zł
szt.
Pomidory suszone w oliwie BIO
Pomidory suszone w oliwie BIO
27,00 zł 18,90 zł
szt.
Mydło marsylskie 72% Oliwa z Oliwek bezzapachowe 600 g
Mydło marsylskie 72% Oliwa z Oliwek bezzapachowe 600 g
34,00 zł 23,00 zł
szt.
Producenci

MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BIO 200 g

8713576239027.jpg
  • promocja
Dostępność: stan minimalny, dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 8,90 zł 15,90 zł 8.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

SKŁADNIKI
maranta trzcinowa*, (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Maranta trzcinowata  to bezglutenowa, lekkostrawna i pożywna mąka skrobiowa zwana arrowroot, pozyskiwana z korzeni roślin zaliczających się do rodziny botanicznej marantowatych pochodzących z Ameryki Południowej. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. Maranta trzcinowata polecana jest dla alergików, ze względu na możliwość jej zastosowania w różnych daniach, ma także bardzo korzystny wpływ na przewód pokarmowy oraz właściwą florę bakteryjną.
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym,  może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu  potraw:  klarownych  zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. Maranta nie ma nieprzyjemnego posmaku, a potrawy zagęszczane marantą trzcinowatą nie stają się szkliste tak jak jest to w przypadku potraw wiązanych skrobią ziemniaczaną czy mąką kukurydzianą

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca się mieszanie maranty trzcinowatej z zimnym płynem, a następnie dodanie mieszanki do gorącego płynu. Podgrzewa się potrawę tylko do momentu, aż zgęstnieje.
Do wypieków można użyć jej w ilości 10% całej objętości mąki.
Działa w  minusowych temperaturach i zapobiega tworzeniu się kryształków lodu w zamrażanych produktach.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1519 kJ / 362kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88,20 g
w tym cukry - 0 g

Białko - 0,3 g
Sól - 0 g

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl